Systeemhelm

syteemhelm

Een systeemhelm is een goede helm om te hebben als je net een scooter hebt gekocht. Een systeemhelm voldoet aan de hedendaagse eisen op het gebied van veiligheid en zijn zeer populair.

De systeemhelmen bieden je vanwege het type design de meeste veiligheid bij het rijden op een motor of scooter. Deze systeemhelmen zijn dan ook uniek, omdat het de enige type helmen zijn met een opklapbaar kinstuk. Hieronder staan de grootste voordelen van een systeemhelm

  • Het kinstuk is met een eenvoudige handbeweging omhoog te doen
  • Als u een (zonne-)bril draagt dan is dit type helm ideaal
  • De helm kan open gedragen worden, net zoals een jethelm
  • Als er regelmatig gestopt wordt tijdens het rijden, dan is dit type helm uitermate geschikt. U hoeft de helm niet de hele tijd af te doen
  • Alle helmen zijn voorzien van het ECE keurmerk

Hoelang gaat een systeemhelm mee?

Als je een systeemhelm koopt met een ECE-keurmerk, dan kun je er vanuit gaan dat de helm minimaal 5 jaar mee kan gaan. Maar er zijn natuurlijk wel een aantal factoren waar je rekening mee moet houden.

Is je helm bijvoorbeeld regelmatig gevallen? Ben je een keer betrokken geweest bij een ongeval? En wat voor materiaal is je systeemhelm gemaakt? Dit zijn allemaal factoren die invloed hebben op de houdbaarheidsdatum van je systeemhelm.